Pages

9 feb. 2011

”Istoria ideală a modei contemporane”


Ollivier Saillard – directorul muzeului Galliéra din Paris, autor, critic și istoric de modă, responsabilul principal al expoziției „Histoire idéale de la mode contemporaine ” din martie 2010 până în prezent. Alte cărți și expoziții a cărui concept îi aparține: Histoire idéale de la mode contemporaine - Les plus beaux défilés de 1971 à nos jours ; Christian Lacroix, histoires de mode Olivier Saillard, Patrick Mauriès, Grégoire Alexandre; Sonia Rykiel - Exhibition - Exposition. Paris, Arts décoratifs, 20 novembre 2008-19 avril 2009 ; Jean-Paul Gaultier, Régine Chopinot, le défilé Olivier Saillard, Delphine Pinasa, Sebillot, Hair du temps Olivier Saillard
     Cartea ”Istoria ideală a modei contemporane”, prezintă colecțiile magistrale ai anilor 1970-2000. Anul 1970 – anul cel mai excentric și țipător în modă, 1980 – este considerat anul inovațiilor formelor și a sobrietății, 1990 este un nou început și o întoarcere spre ornament.
        Olivier Saillard a selecționat 120 de prezentări de modă, în care stilul și inventivitatea fac industria modei. Cartea cuprinde patru decenii de modă, aici îi regăsim pe creatorii Yves Saint-Laurent, Jean Paul-Gaultier, Martin Margiela sau Nicolas Ghesquière.Toate articolele sunt documentate, argumentate cu imagini din show-urile de modă.
          Anul trecut începând cu luna martie cartea a fost transpusă într-o expoziție la Muzeul de arte decorative de la Paris. În noiembrie 2010 a fost inaugurată partea a doua a expoziției, anii 1990-2000 unde observăm curente, industrie a modei și dialog între creatori. Stabilitate și violență vizuală, simplitate și sofisticare, o muncă și o energie debordantă caracterizează întreg ansamblul expozițional.

 

Expoziția reunește în jur de 150 de modele ce au revoluționat aceste patru decenii. Ultimele două decenii prezintă prin excelență maturitatea și profesionalismul modei contemporane, unde fiecare designer este prezent cu ținute ce au contribuit prin creativitate, inovație, căutări stilistice, istorie și simbolistică pentru a demonstra lumii   ”le savoir-faire de la mode”.







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu