Pages

26 oct. 2013

Elizabeth Linder, reprezentanta companiei Facebook la Chişinău



Miercuri, 23 octombrie la invitaţia Centrului de Guvernare Electronică în parteneriat cu Magenta Consulting, a avut loc o întâlnire în offline cu Dna Elizabeth Linder, specialist în strategii de Politică şi Guvernare pentru ţările din Orientul Mijlociu şi Africa. Elizabeth Linder este reprezentanta companiei Facebook şi s-a aflat în R. Moldova câteva zile pentru a vorbi despre Facebook ca o platformă de comunicare mai rapidă şi mult mai eficientă.  


Cu toţii cunoaştem că Facebook a devenit o platformă de comunicare la nivel internaţional prin care putem să ne facem prieteni, să ne dezvoltăm afacerea, să împărtăşim experienţe, opinii sau să promovăm un brand, o imagine, un serviciu public. Compania Facebook a devenit populară deoarece lucrează pentru o comunitate globală şi pentru securitatea comunității: „În lumea de astăzi, oamenii doresc și au posibilitatea să participe activ la procesul de luare a deciziilor. Platformele sociale ajută oameni să fie auziți, iar Guvernele să fie responsabile.”
„Politicienilor le-aş recomanda să aibă pagini publice, pin intermediul cărora să ţină legătura cu jurnalişti sau simpli cetăţeni.”



 

La întâlnirea cu bloggerii şi tinerii din Chişinău, Elizabeth Linder a prezentat platforma Facebook, în primul rând, ca o oportunitate ce trebuie să fie folosită la maximum de politicieni în comunicarea cu electoratul său. Potrivit datelor oficiale, 350.000 de moldoveni au conturi pe Facebook, deci sunt şanse pentru a fi urmăriţi, luaţi la întrebări, criticaţi sau lăudaţi. Elizabeth a venit cu mai multe exemple de succes din domeniul politic: Angela Merkel, Hillary Clinton, Prim-ministrul din Singapore - Lee Hsien Loong, Helle Thorning-Schmidt, NATO, până şi poliţia estoniană foloseşte Facebook pentru a fi în contact cu cetăţenii ce au întrebări (Veebikonstaabel Maarja). Făcând analogie la timpurile străvechi, Elizabeth a punctat în discursul său: “tehnologia este o armă importantă, fie ea o barcă din Grecia Antică sau Internetul din zilele noastre.”


Aspecte amuzante ale întâlnirii n-au întârziat să apară, glume precum că moldovenii au mai mare încredere în Mark Zuckerberg decât în orice politician din Moldova şi compania Facebook ar putea oficializa căsătorii şi să dea certificate online, au destins atmosfera în sală.
În mesajul său final, Elizabeth Linder a ţinut să menţioneze faptul că Facebook e spațiul online ce trebuie valorificat la maxim şi încurajează atât guvernanţii cât şi societatea civilă să folosească platforma Facebook în beneficiul lor, folosind comentarii, poze, postări, video, întrebări şi să fie activi, doar astfel se va simţi progresul în societate. Deci, fiţi activi online şi veţi avea noi şanse şi noi succese în viaţa reală.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu