Pages

23 oct. 2013

Expoziția „Femei Creative. Realizările femeilor-inventatoare din Suedia”


În perioada 22 octombrie-30 noiembrie, Academia de Studii Economice găzduiește expoziţia “Femei Creative – inventatoare din Suedia.” Expoziţia mobilă a Muzeului Național de Știință și Tehnologie din Stockholm şi a Institutului Suedez este organizată în parteneriat cu  Moldcell, Fundaţia Est-Europeană şi ASEM.
 

Expoziţia prezintă invenţiile femeilor din diverse domenii: medical, social, tehnic, unele extrem de utile pentru viaţa cotidiană. Aici vă aşteaptă 40 de invenţii ale femeilor suedeze. 



Găsim aici dispozitivul anti-furt, săpunul din materiale reciclate,  ghidonul cu sistem de siguranţă, scaunul-rucsac pentru copii, tricoul pentru alăptarea discretă, scaunul de birou, scutece ecologice, sticla de sport şi multe alte curiozităţi - toate le puteţi vedea până pe 30 noiembrie la ASEM, strada Mitropolit Bănulescu Bodoni 59, bloc F, etajul 2, între orele 10:00 – 18:00, de luni până sâmbătă, intrarea este liberă. În toată această perioadă vor avea loc mai multe seminare cu tematică diversă. Primul seminar va fi dedicat Antreprenoriatului feminin. Mai multe informaţii despre seminare găsiţi pe pagina oficială a Fundaţiei Est Europene




Realizările moderne prezentate la această expoziţie ne duc cu gândul la necesităţile tehnologiei medicale moderne şi a celor cotidiene. În deschidere, Excelenţa Sa, Ambasadoarea Regatului Suediei în Moldova, Ingrid Tersman a declarat următoarele: 

“Suedia este considerată una din cele mai inovative ţări din lume. Se pune întrebarea: de ce? În primul rând noi avem o tradiţie istorică în domeniul invenţiilor, avem un angajament faţă de egalitatea de gen şi credem foarte mult în persoană, în individualitate. Dar în afară de aceasta mai avem o colaborare dezvoltată între instituțiile de cercetare şi sectorul public şi privat şi intenţia noastră este să rămânem lideri în domeniul inovaţiei.” Este admirabilă declaraţia Excelenţei Sale, întrucât femeile din R. Moldova pot lua exemplu, pot să se inspire şi să creeze.        
Expoziția reuşeşte să promoveze cercetarea ştiinţifică, dezvoltând în acelaşi timp cultura cunoaşterii inovatoare. Scopul expoziţiei este de a oferi informaţii şi de a îndemna vizitatorii să-şi exprime opinia referitor la invenţiile expuse. Mulţumim coordonatoarei Oxana Zanoga şi editorului de imagine Oleg Erizanu, care cu drag şi profesionalism au ţinut să ne informeze şi să ne dea mai multe detalii despre expoziție: 

 


 
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu